Assalammualaikum;

Theme ©



Llittle bit of advice for a girl like me.
Thursday, 12 December 2013 | 0 comments
Assalammualaikum and hi,



yess, girl have a weakness that boy don't have it. But boy must know that girl have a really really strong heart to bip after its hurt. semua masalah perempuan boleh katakan 90% perempuan pernah alami bende yang sama cuma berlainan cerita.

sakit bukan bile kita cuba untuk mempertahankan hubungan dengan orang yang kita sayang akhirnya dia tinggalkan kita macam tu je? tapi kadang kadang kita pun melakukan kesilapan yang kita sendiri tak sedar kesilapan tu. dalam hubungan tu kita tak perlu salah kan sebelah pihak je. *think positive.

yess saya sendiri pun pernah alami keadaan mcm nih. but past is past. tapi kita mestilah pandai untuk cari something supaya kita lupakan dia. buang semua barang barang dia yang dah bagi kat kita? tukar numb fone? pasti ke dengan cara mcm nih kita dapat melupakan orang yang pernah kita sayang tu? tak rasa membazir ke buat macam tu? kalau tukar numb fone kita still ingat kan numb dia? tipu lah kalau tak hafal numb org yang kita pernah sayang tu.

ape kata kita cube anggap yang kita ini cuma kawan masa silam dia. yang pernah hadir untuk mengembirekan hati kita. But please, jangan cube buang kenangan yang pernah kita buat masa bersama denagan dia dulu. sebab kadang kadang kenangan itu adalah sebahagian daripada anugerah keindahan Allah tau. kita patut rasa bersyukur.

kalau rasa susah sangat nak lupakan. cari je penganti baru. cinta bukan datang sendiri tanpa mencari tau. bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. dan kene ingat ni

"Jangan mencari orang yang lebih baik,
Carilah orang yang boleh buat kita menjadi lebih baik."

faham tak maksud ayat tu? dah besar kan? mesti faham punya lah. so well, ini je kot tok pagi buta mcm nih. so byee babe ;)





NEWER
PAST



follow profile affiliates free page refresh